24H/7 DNI W TYGODNIU
800 235 367

Lokale gastronomiczne i problem wilgoci

Bary i restauracje muszą mierzyć się z wieloma problemami. Najpoważniejszym z nich nie są wcale szkodniki i pasożyty, których obecność widać gołym okiem i można reagować w błyskawiczny sposób. Dużo poważniejsza jest obecna w kuchni i jadalni wilgoć, która nie jest jedynie powodem nieprzyjemnego zapachu, ale również powstawaniem szkodliwych grzybów oraz pleśni.

Kiedy stosować osuszanie murów i jak pozbyć się mikroorganizmów negatywnie wpływających na zdrowie pracowników i gości? Zapraszamy do dalszej części artykułu, gdzie dokładnie zajmiemy się tym problemem. 

Para wodna to główny powód problemu
Gotowanie to wspaniała pasja, która może stać się dla wielu osób źródłem utrzymania. Jednak niewielu z nas zastanawia się nad tym, co dzieje się z parą wodną, która powstaje podczas przyrządzania potraw. Niestety, wnika ona w ściany, co powoduje ich szybkie zawilgocenie.

W domach jednorodzinnych i mieszkaniach nie jest to tak duży problem, ponieważ otwarcie okien podczas gotowania wystarczy, by przewietrzyć pomieszczenie – w lokalach gastronomicznych, proces obróbki cieplnej jest jednak rzadko przerywany. Otwarte okna i systemy wentylacji nie zawsze są na tyle wydajne, by poradzić sobie z ilością wilgoci, więc przenika ona do murów. Warto więc wykonywać regularne osuszanie ścian, nim problem zagnieździ się głębiej i pozbycie się go, będzie wymagało większej i dłuższej pracy.

W razie pytań zachęcamy do kontaktu z naszymi specjalistami, ponieważ wykonujemy osuszanie budynków w całej Polsce. Niezależnie od tego, czy twój lokal znajduje się w Krakowie, Warszawie, czy Łodzi.



« powrót


Bezpłatne oględziny

BELFOR POLSKA

Copyright ©2013-2018 BELFOR | All Rights Reserverd | powered by webprojekt.biz