BEZPŁATNE OGLĘDZINY NA TERENIE CAŁEGO KRAJU!
24h/7 dni w tygodniu

FAQ / Jak często stosować osuszanie budynku?

Wilgoć jest w stanie niezwykle szybko zniszczyć mury budynku, nawet jeśli początkowe ślady nie przeszkadzają użytkownikom, w ciągu jednego sezonu mogą stać się poważnym problemem. Osuszanie lokali użytkowych to niemal podstawa, zwłaszcza jeśli jest to lokal produkcyjny, magazynowy lub gastronomiczny.

Jak wygląda sytuacja w przypadku mieszkań? Zapraszamy serdecznie po więcej informacji! Oferujemy dużo więcej niż osuszanie – Kraków, Łódź i Warszawa? Jesteśmy w stanie pojawić się na terenie całej Polski!

Praca wielu osób w jednym pomieszczeniu jest w stanie podnieść poziom wilgoci, do naprawdę wysokich wartości – dodatkowo wszystko wsiąka w mury, trafia do klimatyzacji i powoduje brzydkie zapachy, powstawanie grzybów oraz pleśni. Dokładając do tego również gotowanie lub produkcję i parowanie maszyn, warto zastosować osuszanie kondensacyjne co najmniej raz w roku.

Mieszkania są o wiele mniej wymagające, zwłaszcza jeśli są regularnie wietrzone. Powierzchnia jest dużo mniejsza, więc zakres prac i ilość wykorzystywanych osuszaczy są o wiele mniejsze – co idzie w parze z niższą ceną. Lokale w nowym budownictwie, można pielęgnować raz na około 5 lat – natomiast o starsze bloki i kamienice, warto zadbać co 2-3 lata.

Osuszanie warstwy izolacyjnej, w obydwu przypadkach należy wykonywać w czasie zalania lub powodzi. Warto jednak poprosić o konsultacje specjalistów, gdyż nie wszystkie uszkodzenia kanalizacji, można zobaczyć na pierwszy rzut oka – specjalista dokona pomiaru wilgoci za pomocą profesjonalnej aparatury.


« powrót

 
Przejdź do strony
Klauzula informacyjna

Polityka prywatności i plików cookies

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz zmiany ustawień plików cookies w przeglądarce internetowej znajdują się w Polityce prywatności. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies w przeglądarce oznacza potwierdzenie zapoznania się z powyższymi informacjami i akceptację plików cookies

Czytaj więcej.